maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pieni Merenneito

Viime viikolla balettiblogeissa kuhistiin YLE:n suorasta Pieni Merenneito -näytöksesta ja tuli itsekin katsottua se. Ja taas, baletti ei pettänyt: lavastukset ja puvustukset oli u-pe-at. Vedenalaiset maailmat syvänmeren omituisine kaloineen oli todella hyvin toteutettu, ja tanssijat olivat taas kerran upeita. Väliajalla mulle tuli perus "pakko treenata" -inspiraatio, joten siinä tuli tehtyä sitte vartin verran kuminauhatreeniä nilkoille ja varpaille ja lisäksi vähän plié-relévé harkkoja ja venyttelyä. Esityksen loputtua mun oli tietysti pakko vetää kärkkärit jalkaan ja vähän tepsutella ja vitsi meni aivan loistavasti! En tiedä johtuiko se vähän erilaisesta lämmittelystä (en yleensä käytä kuminauhaa lämmittelyyn), inspiroitumisesta vai mistä, mutta jalat ja tossut tuntui oikeen hyviltä ja liikkuminen vaivattomalta. Tehdään varmaan tänään kärkkäritunnilla illalla hidastetusti chaînés-piruetteja kulmasta, joten silloin perjantaina Merenneidon jälkee kokeilin niitä ja sekin sujui. Mitä ihmettä :DD Torstain balettitunnin jälkeen juteltiin kavereiden kanssa siitä, kuka tykkää pitää sukkaa kärkkärin sisässä ja kuka ei, ja itse tietysti ilmoitin heti että mun on aina pakko pitää sukkiksen kärkeä tossuissa. Jos laitan silikonipehmusteen varpaisiin ja alan tunkea tossua suoraan siihen, tuntuu että pehmuste menee huonosti ja näin, eli se sukkiskärki pitää sen pehmusteen jotenkin kivasti paikoillaan. Nyt perjantaina sitten kun ajattelin että "no mä ihan nopeesti vaan tässä tanssahtelen", nii en jaksanut alkaa vaihtaa sukkiksia ja menin perus leggingseillä vaan, paljas jalka tossussa, eikä se tuntunutkaan mitenkään pahalta eikä suojuskaan mennut huonosti. En ole kauheesti alun eli tammikuun jälkeen kokeillut eri variaatioita vaan oikeestaan automaattisesti käyttänyt sukkiksia. Paljas jalka tuntui oikeastaan ihan kivalta, täytyykin kattoa miten nyt jatkossa toimin. Olen varmaan aikaisemminkin kysynyt että mites te kanssa tanssijat, käytättekö sukkiksia/sukkaa vai paljaita jalkoja kärkkäreiden kanssa?
Viime viikon treenit sujui ihan kivasti. Koitin nyt ottaa vähän torstain tunnilla relévetä siihen Ruususen variaation arabeskiin, mutta meni niin rumasti koukun kautta että päätin tehä nyt vielä tasajalalla. Maanantain kärkkäritunnilla oli uudet sarjat ja pakko myöntää, että olin helpottunut nyt kun se pas de bourrée sarja tuli päätökseensä :D tosin kokeilin sitäkin sillon perjantaina itekseni ja se onnistui jopa ihan yllättävän hyvin! Perjantaissa oli selvästi jotain taikaa. Tiistain tekniikkatunnilla me alettiin harjottelemaan PIENTEN JOUTSENTEN variaatiota, melkein teki mieli vähän kiljasta onnesta! Tai no kotona vähän kiljasinkin. Pienet joutsenet on yks mun LEMPPARI variaatioista, vitsi oli niin onnessani. Meijän variaatio on tietysti hieman helpotetumpi, mutta kyllä se nyt jokseenkin samanlaisesti menee. Ei päästy ihan vielä loppuun asti, ehkä huomenna. Kaikki varmaan tietää kyseisen tanssin mutta tästä sitä voi vielä fiilistellä:


Kevätnäytöstreenit meni myös ihan kivasti. Nyt meillä on koko esitys alusta loppuun valmis ainakin periaatteessa, joten loppu on vaan hiontaa. Hiukan alkaa jänskättää :)))

Lauantaina olin yliopistoliikunnan järjestämässä jooga workshopissa, eli käytännössä kolmetuntisessa joogasessiossa. En ole kerjennyt nyt joogata pieneen ikuisuuteen, joten tämä tapahtuma oli musta ihan paikallaan. Illalla mentiin viettämään kaverin synttäreitä ja käytiin ihan baarissakin asti. Suoraan sanoen en edes muista millon viimeksi olen ollut baarissa! Kun mietin tätä kysymystä itekseni niin totesin että tammikuussa olin yhden iltatapahtuman jälkeen lasillisella opiskelijakavereiden kanssa, mutta silloinkin olin kyllä kotona jo reilusti ennen puolta yötä. Nyt oltiin ihan pilkkuun asti, tosin saavuttiin paikalle vasta reilusti kahden jälkeen. Mä en itse silleen ymmärrä että mitä järkeä on lähteä baariin vielä niin myöhään, mutta koska tää oli synttärisankarin toive ja ei mulla nyt varsinaisesti mitään sitä vastaakaan ollut, niin menin porukan mukana. Eilen sunnuntaina juhlinta kostautui ja olin vaan valittava käpertynyt kasa sohvalla :D Pieni morkkis kyllä iski, koska väkisinkin tuli mieleen että jos nyt ei olisi näin helvetillinen krapula, voisin ihan hyvin treenailla ja venytellä ja tehdä muuta hyödyllistä. Yritin (ja yritän vieläkin) lohdutella itseäni ja ajattelin, että ei se voi niin väärin olla jos muutaman kerran vuoteen tulee juhlittua vähän enemmän. Eihän? :D

Tänään onneksi olo on jo normaali, paitsi että siitä jooga workshopista on kyllä kädet, olkapäät ja rintalihakset aika kipeenä. Kuten olen varmaan maininnu, mun ylävartalo on aika paljon heikompi kuin alavartalo, niin kyllä kobran punnerrukset ja alasapäin katsovat koirat ottaa mulla aika kovasti tonne ylävartaloon. Tunsin fyysisen kivun lisäksi myös henkisen pistoksen, koska mieleeni tuli se kun helmikuussa olin sillä fysioterapeutilla, joka kehotti mua alkaa punnertaa kotona. Maksoin 15e siitä että mulle sanotaan että mun olis hyvä punnertaa, enkä ole tehnyt vielä ainuttakaan punnerrusta täällä kotona :D Olen toivoton tapaus. 

Toivottavasti mun perjantain hyvä kärkkärituuleni ei ole kääntynyt ja tänään olisi taas onnistunut treenipäivä! Nyt blogi pois ja pakko alkaa ahertaa tollesen yhen esseen parissa, minkä toivon mukaan saan valmiiksi tällä viikolla ja pois päiväjärjestyksestäni. Kuulemisiin taas!

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Ballet Inspiration

Mooi,
hyvä rintama baletissa jatkuu täällä edelleen. Okei se maanantain kärkitunti on aina vähän semikökkö, koska tyhmä pas de bourré-askel -.- Puolet tunnista tehdään aluksi aina pehmeillä, joten se osuus meni taas ihan hyvin. Tehtiin tämän viikon maanantaina tankosarjat (eli ne pehmeillä tehtävät) keskilattialla, ja suoraan sanoen olin tosi yllättynyt miten hyvin se meni. Ei ihan kauheesti ollut vaappumista ja jalkakin nousi ihan korkeelle ainakin omalla mittapuullani. Kärjillä taas ei mennyt ihan kauheen hyvin, harmitti myös ku opeki sanoi että koita pysyä koko kärjellä ja ajattelin vaan mielessäni et joo mää tiiän ;_;
Tiistain tekniikkatunti oli nyt viimeinen tätä jaksoa, ja sarjat kuvattiin. Niin kauheeta kun se aina onkin nähdä itseään videolla, on se vaan hyvin hyvin opettavaista. Huomasin mm. seuraavat seikat:
1) pään liikkeet jää mulla aika pieneksi ja ylävartalo pysyy aika paikoillaan, sais ehkä liikkua vähän enemmänkin käden mukana
2) olen kuvitellut että mun oikee jalkani ei nouse ysikymppiin (eteenpäin) mut kyllä se näköjään ainakin tiistaina nousi
3) pirueteissa käsiä saisi kannatella vähän korkeemmalla
4) hypissä pitäisi ponnistaa korkeammalle ollakseen näyttävämpiä.

Ainakin tuollaiset huomiot tein. Vähän harmitti kun tiistaille ei osunut hyvää piruettipäivää ja nyt ne keskilattiapiruetit meni aika huonosti. Minkäs teet. Tekniikkatunnin jälkeinen näytöstreeni oli taas tosi kivat. Pakko ilmoittaa että MUN EHDOTTAMA näytösteema meni läpi! Koska meidän kevätnäytös kertoo somesta/netistä, niin jostakin kummallisesta syystä ehdotin sitten meijän ryhmän teemaksi TINDERIÄ, ja moni opea myöten sit innostui siitä. Me esitetään siis kevätnäytöksessä Tinder-baletti :DDDD Toim. huom. mulla itselläni ei ole profiilia Tinderissä enkä ole koskaan käyttänyt sitä :D Tähänastinen koreo ei onneksi muuttunut ihan kauheesti, pari teemaan liittyvää juttua sinne lisättiin mutta itse tanssi sinänsä pysyi samana, ja nyt on musiikkikin lyöty lukkoon. Ensi viikolla katostaan varmaan tarkemmin vielä asuja >:) Täytyy tilata kyllä uudet trikoot näytöstä varten, mikäli meillä sellaiset on.

Torstaina meni tavallaan ihan hyvin. Heti tunnin alussa jo huomasin että nilkat tuntui kivan notkeilta ja tossut tuntu tosi hyviltä jaloissa. Tankosarjat meni hyvin, ja vaikka onnistuinkin kaikissa rélevéissä mielestäni ihan hyvin, ope tuli silti vähän painamaan mun polveani taaksepäin ihanihan suoraksi. Mulla kun tuntuu polvi jäävän aina hiukan koukkuun, ihan sama mitä teen.. Myös yhden jalan relévé on itelleni vielä vähän turhan hankala keskilattialla. Se kuuluu meijän tunnilla tekemään Prinsessa Ruususen variaatioon, mut mun oli pakko jäädä tasajalalle koska en tiiä. Kokeilin sitä kyllä muutaman kerran tauoilla, eli siis silloin kun ope selosti jotain, mutta en sitten itse variaatiota tanssiessa jotenki oudosti uskaltanut hypähtää sinne ylös kun ei ollut tankoa lähistöllä! Tehtiin neljän porukoissa, jossa kaikilla oli varvastossut, ja mä taisin olla ainoa, joka skippas nämä yhen jalan relévét. Ärsytti olla porukan nynny! :D Ehkä ensi kerralla.

Viime viikonloppuna tein kotona vähän kärkiharkkaa, ja otin myös videota blogia varten. Valitettavasti olen vähän hukassa, koska mulla on nyt tämä Windows 10 ja siinä on siis aivan sur-ke-a toi videomuokkaus! Tai siis tarkaemmin ilmaistuna: sitä ei ole. Olisiko kellään jotain vinkkejä ilmaisesta video editor -ohjelmasta? Ei mulla siis muuta muokattavaa ole kuin äänet tahtoisin ottaa pois (mies puhuu kuulokkeisiinsa tuolla taustalla) ja napsaisisin myös pari sekuntia alusta ja lopusta pois, että videolla näkyisi vaan siististi se mun suoritukseni. Siis aivan surkee askel taaksepäin Windowsilta!
     Otin nyt kuitenkin lukijoiden iloksi (tai kauhuksi) valokuvia noista videoista. Tein ihan perus plié-relévé -rullaukset ja ai että miten kiva venytys tuo onkaan nilkalle toi pliéssä tehtävä relévé! Tuntuu tosi kivalta. Kathryn Morganin videoista sain myös inspiraatiota ihan kammottavaan nilkka/pohje-treeniin kärjillä: demi pointesta pointeen toistoja, käyttämättä kantoja lattiassa. Itsellä ainakin tuntuu aika raskaalta jo kahdeksan toiston jälkeen. Mutta uskoisin että toimii treenistä aika hyvin.


Tein näiden lisäksi myös ihan perus pikkuhyppyjä ja pakko sanoa että olin videomateriaalista kerrassaan järkyttynyt! Mielestäni ojensin nilkkoja ihan tavallisesti, mutta video paljasti että ne oli ihan karmeet löllöpötkylät siellä ilmassa. Kovilla tossuilla hyppiminen on musta jonkin verran raskaampaa, joten kai se johtuu siitä. Pitää varmaan vertailun vuoksi ottaa videota pehmeillä tossuilla hyppimisestä ja kattoa, että onkohan mulla aina yhtä löllöt nilkat, hyi!


Koitin harjoitella vielä sitä pas de bourréta kotona, en kylläkään kauhean hyvin menestyksin, huoh. Sunnuntai-iltana varmaan kiskaisen tossut seuraavan kerran jalkaan, sillä perjantai-ilta menee kaverin kanssa ja la-su vietetään vanhalla kotipaikkakunnalla.

Joskus viime viikolla mietin niinkin arkisessa toiminnassa kuin kissanhiekan vaihtamisen lomassa, että miten onnellinen olen siitä että olen löytänyt baletin ja että mulla on mahdollisuudet harrastaa sitä. Tykkään tästä harrastuksesta aivan julmettomasti ja tämä on tuonut kauheen paljon lisää sisältöä mun arkeeni. En suinkaan pidä sitä itsestäänselvänä, että mulla on mahdollisuus käydä (tällä hetkellä) neljänä tuntina viikossa balettiharkoissa, ja että sain ostettua vielä varvastossut itselleni ja aloitettua alkeiskärkitunnilla. Olen niin iloinen tästä kaikesta :) Kaikista kivointa viime jaksossa on ollut onnistumisen kokemusten lisäksi tendu-developé -sarja ja sen musiikki. Olen hyräillyt sitä kotona tosi monesti, ja joku kerta löysinkin sen sitten Spotifystä. Sen jälkeen olen soittanut sitä lähes päivittäin koska se on vaan niin älyttömän ihana! En tiedä mikä tässä puhuttelee mua. Ihanan musiikin lisäksi itse sarja on musta kiva, koska musta tuntuu että mun developét on kehittynyt aika paljon. Sarja on itselleni just sopivan haastava, muttei aja minnekään epätoivon partaalle. Tässä teillekin vielä nautittavaksi tämä ihana musiikki. Hyvää alkavaa viikonloppua!



lauantai 9. huhtikuuta 2016

Balettiin kuuluu vihdoin hyvää!

Moikka!
Mitäs sinne teille kuuluu? Mulle kuuluu aika kiireistä edelleen. Ilokseni voin toki kertoa, että baletissa on mennyt viimeaikoina tosi hyvin, ainakin omasta mielestäni! :D Tuntuu että aika usein marmatan täällä, kun ei mee hyvin jne, mutta nyt on musta ollut onnistumisia ihan useemmassakin jutussa. Viime viikon torstain se extra kärkitunti meni tositosi hyvin. Ope oli tehnyt myös uudet sarjat, ja ne istui nyt mun mielestä aika kivasti meille kärkiläisillekin. Tykkään että tangossa on paljon plié-relevé -yhdistelmää, nilkat kiittää. Mulla oli tunnin jälkeen varpaat kauheen kipeet, mutta sillee hyvällä tavalla. Ei niin että tossut sattuu varpaisiin, vaan niin että jalan lihaksilla on tehty töitä ja ne on uupuneet. Koko viikonlopun jalakaterän lihakset oli kipeenä, ja salaa myhäilin tyytyväisenä koska sehän tarkoittanee vaan kehitystä! Viikonloppuna oltiin Turussa katsomassa Rasta Thomasin "Rock the Ballet: Romeo and Juliet" -esitystä. Aivan huikee esitys, hyvänen aika! Tanssijat oli ihan uskomattoman taitavia, ja koko esitys oli tehty musta tosi hyvin. Siinä oli sitä baletin perus nyyhnyyh draamaa ja itsemurhia (ofc), mut myös hauskaa huumoria. Oli tosi kaunista klassista musiikkia, ja rinnalla taas pop ja rock kappaleita. Musta oli hauska esimerkiksi sellanen kohta, kun ihan rakastunut Julia oli makuukammarissaan onnessaan tannsimassa ja taustalla oli Katy Perry Teenage dream :) Kaikki tanssijat oli loistavia, mutta ehkä Romeo oli musta paras. Suosikki kohtaukset musta oli taistelukohtaukset, koska ne oli tehty jotenki tosi uskottaviksi tanssillisuutta unohtamatta, ja myös Romeon ja Julian implikoitu seksikohtaus oli tosi kaunista pariakrobatian ja lattiabaletin yhdistelyä. Tässä traileri, tää näyttäis kyllä olevan viime vuodelta, mutta näyttää aika samalta:

Maanantaina oli sitten taas kärkitreeni 45min. Sitä ennen kävin yo-liikunnan bodybalancessa tosi pitkästä aikaan. Mulla on muutenki yo-liikunnassa sellanen melkeen kahden kuukauden kokoinen aukko, ku en vaan oo kerjennyt käydä :( Nyt kuiteskin kävin, ja ohjelma oli ehtinyt muuttua tässä mun taukoni ajan. Oli ihan ok sarjat, paitsi vatsalihaksista en tykännyt. Se sarja oli musta jotenki liian hötkyilevä, yhtä liikettä tehtiin suunnilleen pari kertaa ja sitten se jo vaihtu, kun ite kerkes just niinku kattomaan että mitäs tässä tapahtuu. Ehkä kun sitä tekee muutaman kerran niin löydän sen punasen langan, mut nyt en ainakaan vielä sitä löytänyt. Kärkitunti meni ihan ok:sti, vaikka mulla on kyllä aika pahoja vaikeuksia sen pas de bourrén kanssa. Musta se on kauheen hankala kärjillä. Ja lisäksi siinä lopussa on vielä sellanen, että mennään bourréella pieni ympyrä, niin olen liian hidas! :D muut on kerjenny mennä jo koko ympyrän ku mä kipitän vielä puolivälissä. Tämä tunti on muuteskin mun mielestäni viimeiset pari kertaa ollut aika vaikea, että olen kyllä todella kaukana mukavuusalueestani, ehkä vähän liiankin kaukana. Ei voi muuta ku toivoa että oppii ja kehittyy, ja tehdä töitä asian eteen.


Tiistain tunnit meni taas tosi hyvin. Olen ihan nyyh koska nää sarjat vaihtuu kai ensi vai sitä seuraavalla viikolla, tykkään näistä niin paljon. Tendu-devélopé-sarja on tosi kiva ja battementit. Ja mikään ei ole tunnilla ihanampaa ku kuulla open "Hyvä!" -huudahdus vieläpä omalla nimelläni varustettuna, voi että! Kyseessä oli vielä taakse tehtävä devélopé. Vitsi olin tyytyväinen! Ja hei, jopa ne hiton flicflacit alko pikkuhiljaa onnistua. Näin monta toistoa tarvittiin, että alkaa tulla edes siedettävää jälkeä... Tangon lisäksi keskilattialla meni myös musta aika kivasti, piruetit viidennestä (kolmannesta) alkoi myös sujua, ja lisäksi vieläpä diagonaalin askelpiruetit! Mitä ihmettä, koko tunti tuntui menevän jopa hieman epäilyttävän hyvin :DD Ne askelpiruetit oli mulle tosiaan ihan uus juttu tässä jaksossa, ja ajattelin aluksi vähän että härregud, nää ei tuu onnistumaan, mutta kylläpä ne nyt näytti menevän ihan suhteellisen hyvin. Jos jotain epäonnista pitää sanoa, niin viimeiset grand allegrot oli vähän meh.. Jostain syystä mulla ei oikeen pysynyt ajatus niissä mukana ja sekoilin niiden glissade - pas de chat - glissade -sarjojen kanssa, jonka seurauksena lopun grand jetét oli vähän sellasia paniikissa nyhdettyjä hyppyjä No minkäs teet. Hyvät piruetti- ja hyppypäivät näköjään ei voi mulla olla koskaan samana päivänä, aina vaan jompi kumpi menee hyvin :D
     Tiistain kakkostunti on meillä nyt sitä näytösharkkaa. Musta meijän kevätnäytöksestä on tulossa aika kiva ja jopa ihan näyttävä nostoineen kaikkineen! Meillä on aika pieni pätkä sellaista, missä koko ryhmä tekee samanaikaisesti samaa koreota, eli on aika plajon sellasta että lavalla tapahtuu vähän erinäköisiä juttuja, aluksia kolmen ryhmissä ja lopussa pareittain. Ja nää pienet ryhmät tekee siis keskenään eri juttuja. Mietin aluksi, että tuleekohan siitä yleisölle vähän liian sellasta sekavaa sillisalaattia, mutta en tiiä. Näytöksessä on kuitenkin isompi lava käytössä, niin voi oikeesti näyttää kivaltakin :) Ei olla vielä ihan varmoja, mitä me esitetään, ja musiikkivaihtoehtojakin meillä on vielä kaksi. Eli vielä ollaan aika vaiheessa, hieman ahdistaa että esitys on viiden viikon päästä :s
Tiistain treeniasukuva. Plumen letari, trikoot Revolution ja shortsit H&M.
Torstain tunti meni taas ihan kivasti, ainakin aluksi. Olen tehnyt tuolla tunnilla tankosarjat pehmeillä lämmittelyksi, ja laittanut kovat tossut vasta keskilattialle, mutta viime viikolla ope pyysi että lämmiteltäisiin ennen tunnille tuloa itse, ja laitettaisiin suoraan kovat jalkaan. Näin siis tein, tulin paikalle ajoissa tekemään perus pliét ja relevét, tendut ja muut perus venyttelyt. Tunti itessään oli ihan kiva, mutta ärsyttää kun ihan viime minuuteilla aletaan tekemään bourreéta, kun varpaat alkaa olla jo valmiiksi muusina siinä kohtaa! :D Tällä kertaa mulla ei meinaan mennyt yhtä hyvin kuin viime viikon torstaina, nyt musta tuntui että tossut taas vähän sattui varpaisiin. Ja kotona olin kattonut että "Hmm, toi yks varpaankynsi on vähän terävä, pitäisköhän leikata? no ei se varmaan mitään haittaa". Enkä leikannu. Mitä ihmettä aivot! Tuolla kovan tossun kärjessä tuntuu kyllä varmasti ylimääräinen murunenkin, miksi ihmeessä en leikannut sitä terävää kynttä, ajattelin tunnilla kun kello oli 20:50 ja viimeinen kymmenenminuuttinen vielä edessä. Hmh. Tyhmä minä.

Pääosin mulla on sellainen olo että tunnit meni aika hyvin :) Keskiviikon pidin lepoa ja perjantaina, ja näillä näkymin myös viikonloppu menee rentoutuessa. Tällä viikolla on ollut aika paljon töitä, enkä koulujuttuja ole edes ehtinyt tehdä. Ensi viikko puolestaan on omistettu gradulle (näin lukee mun kalenterissani) ja tarkotus olisi edetä siinä reippaasti. En kuitenkaan uhraa sille nyt yhtään enempää ajatusta, se on vasta ensi viikolla. Tämä viikko on ollut aika raskas ja koitan nyt vaan hengailla rauhassa tämän viikonlopun. Tein lauantain kunniaksi itselleni smoothien (maustamaton jugurtti, banaani ja säilykepersikkaa), mutta yksi karvakuono olikin siitä kiinnostuneempi ja tuli tassuttelemaan kuvaussessioihin!

Mulla olis vielä (baletti)asiaa, mutta en viitti nyt tunkea kaikkea samaan postukaseen, koitan kirjoitella tässä joku päivä uuden postauksen vähän pienemmällä kuin kahden viikon välillä. Okein hauskaa ja rentoa viikonloppua kaikille!

PS. Hei viime viikolla meni 20 000 sivukatselua rikki, waauuu!!!